Dein Suchergebnis zum Thema: Online

Cheetah | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/cheetah

Fastest mammal on land, the cheetah can reach speeds of 60 or perhaps even 70 miles (97 or 113 kilometers) an hour over short distances. It usually chases its prey at only about half that speed, however. After a chase, a cheetah needs half an hour to catch its breath before it can eat. The cheetah’s excellent eyesight helps it find prey during the day. The cheetah is hard to see because its spotted coat blends with the tall, dry grass of the plains. Suddenly, the cheetah makes a lightning dash. It knocks its prey to the ground and then bites its throat. Once found throughout Asia and Africa, cheetahs today are racing toward extinction. Loss of habitat and declining numbers of their prey combine to threaten the future of these cats. Cheetahs live and hunt mainly in open grasslands and bushy areas in parts of Africa and the Middle East. Cheetahs eat small- to medium-size animals, such as hares, impalas, wildebeest calves, and gazelles. Because of their size, strength, and predatory skills, cheetahs are considered one of the “big cats.” Tigers, lions, leopards, jaguars, and cougars are also part of this grouping. Take the big cat quiz to see how much you know about these fierce felines. Then, just for fun, see which wild cat you’re most like with our personality quiz.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Firefly facts and photos | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/invertebrates/facts/firefly

It’s a quiet, warm summer evening with no human in sight for miles in the woods. As the sun sets, tiny flashes of light start to flicker throughout the trees. At first there’s just a few, but soon hundreds of blinking lights are floating in the forest. Fireflies have come out for the evening.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Snowy Owl | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/birds/facts/snowy-owl

When you see a snowy owl, it’s clear how the bird probably got its name: they’re snow-white. Males are generally whiter than females. As males grow older, they get whiter. The females never become completely white—remaining brownish with darker markings. These large owls mainly live in the Arctic in open, treeless areas called tundra. Snowy owls perch on the ground or on short posts. From there they patiently watch for prey. Their favorite target is lemmings—small mouselike rodents—but they also hunt for other small rodents, rabbits, birds, and fish. Snowy owls have excellent eyesight, but they obviously can’t see their prey when it’s underneath snow or a thick layer of plants. To capture those meals, the owl relies on its other keen sense: hearing. In flight, snowy owls generally cruise low to the ground. Once they spot their prey, they approach it from the air, and snatch it up using the large, sharp talons, or claws, on their feet. Most owls sleep during the day and hunt at night, but the snowy owl is active during the day, especially in the summertime. They tend to be most active at dawn and dusk. Snowy owl pairs usually mate for life. Female snowy owls lay from 3 to 11 eggs at a time, in a nest built on the ground. When there is plenty of food available, snowy owls tend to lay more eggs than when food is scarce. Lemmings make up the main part of the snowy owls‘ diet, and lemming population numbers rise and fall naturally. Sometimes, if there is not enough prey around to feed baby owls, the adult pair won’t lay any eggs at all until the supply of food improves. The female snowy owl sits on her eggs until they hatch. The male feeds her while she keeps their eggs warm and safe. After about one month, the eggs hatch. Babies are covered in soft white down when they hatch. As new feathers replace the down, the birds become light brown. The young leave the nest less than a month after they hatch. By the time they’re about a month and a half old, the young owls can fly well, but their parents take care of them for another ten weeks or more.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Lion | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/lion

For all of their roaring, growling, and ferociousness, lions are family animals and truly social in their own communities. They usually live in groups of 15 or more animals called prides. Prides can be as small as 3 or as big as 40 animals. In a pride, lions hunt prey, raise cubs, and defend their territory together. In prides the females do most of the hunting and cub rearing. Usually all the lionesses in the pride are related—mothers, daughters, grandmothers, and sisters. Many of the females in the pride give birth at about the same time. A cub may nurse from other females as well as its mother. Each pride generally will have no more than two adult males. While the females usually live with the pride for life, the males often stay for only two to four years. After that they go off on their own or are evicted by other males who take over the pride. When a new male becomes part of the pride it is not unusual for him to kill all the cubs, ensuring that all future cubs will have his genes. The main job of males in the pride is defending the pride’s territory. A male’s loud roar, usually heard after sunset, can carry for as far as five miles (eight kilometers). The roar warns off intruders and helps round up stray members of the pride. Hunting generally is done in the dark by the lionesses. They often hunt in groups of two or three, using teamwork to stalk, surround, and kill their prey. Lionesses aren’t the most successful of hunters, because they usually score only one kill out of several tries. After the kill the males usually eat first, lionesses next—and the cubs get what’s left. Males and females fiercely defend against any outside lions that attempt to join their pride. Because of their size, strength, and predatory skills, lions are considered one of the “big cats.” Tigers, cheetahs, leopards, jaguars, and cougars are also part of this grouping. Take the big cat quiz to see how much you know about these fierce felines. Then, just for fun, see which wild cat you’re most like with our personality quiz.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Gray Wolf – Pictures, Facts, and Map | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/gray-wolf

Wolves live in groups called packs. A pack is a family of 7-8 wolves with a mom, dad, and offspring. The wolves‘ communication skills are very important to the pack’s survival. Wolves work together to hunt, raise their young, and protect their territory. Wolves communicate with more than howls. They whimper and whine, growl and bark, yelp and snarl. They also use scents produced by their bodies to communicate. A wolf’s sense of smell is 100 times stronger than a human’s. One source of scent is urine, which they use to mark territory and to tell other wolves in their own pack where they are. Another way wolves communicate is through body language. If a wolf feels confident, it will approach another wolf with its head and tail held high and ears perked up. If you saw a wolf slinking toward another with its body lowered, its tail between its legs, and its ears flattened, you’d know it was approaching a dominant animal. When a pack of wolves does howl, it can be heard from ten miles away. The howl is used as a way to call to another pack or warn of danger. Each pack has a unique howl, and while they don’t howl at the moon, wolves howl more when the moon is full and bright. When a wolf wants to play, it prances about happily and bows—lowering the front of its body while its rump stays up in the air with its tail wagging. When its angry, a wolf may furrow its forehead, show its fangs, or growl. A wolf’s body language may remind you of another animal: a pet dog. Wolves and dogs are closely related, and the ways they communicate are similar. Young wolves stay in their parents‘ pack for at least two years before some of them take off to join other packs or to start their own. They may stay close to their parents or go far away. Wolf pups play a lot as they’re growing. They leap and pounce, chase and wrestle, play hide-and-seek and tag—a lot like you do! A new wolf couple will produce one litter of pups every year. Just like a human older brother or sister looks after its younger sibling, the older wolf offspring care for their younger brothers and sisters by finding them food. In some areas, gray wolfs are classified as endangered, but in most places, they are seen to have healthy population numbers.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

African Elephant | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/african-elephant

When an elephant drinks, it sucks as much as 2 gallons (7.5 liters) of water into its trunk at a time. Then it curls its trunk under, sticks the tip of its trunk into its mouth, and blows. Out comes the water, right down the elephant’s throat. Since African elephants live where the sun is usually blazing hot, they use their trunks to help them keep cool. First they squirt a trunkful of cool water over their bodies. Then they often follow that with a sprinkling of dust to create a protective layer of dirt on their skin. Elephants pick up and spray dust the same way they do water—with their trunks. Elephants also use their trunks as snorkels when they wade in deep water. An elephant’s trunk is controlled by many muscles. Two fingerlike parts on the tip of the trunk allow the elephant to perform delicate maneuvers such as picking a berry from the ground or plucking a single leaf off a tree. Elephants can also use its trunk to grasp an entire tree branch and pull it down to its mouth and to yank up clumps of grasses and shove the greenery into their mouths. When an elephant gets a whiff of something interesting, it sniffs the air with its trunk raised up like a submarine periscope. If threatened, an elephant will also use its trunk to make loud trumpeting noises as a warning. Elephants are social creatures. They sometimes hug by wrapping their trunks together in displays of greeting and affection. Elephants also use their trunks to help lift or nudge an elephant calf over an obstacle, to rescue a fellow elephant stuck in mud, or to gently raise a newborn elephant to its feet. And just as a human baby sucks its thumb, an elephant calf often sucks its trunk for comfort. One elephant can eat 300 pounds (136 kilograms) of food in one day. People hunt elephants mainly for their ivory tusks. Adult females and young travel in herds, while adult males generally travel alone or in groups of their own.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Ladybug facts and photos | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/invertebrates/facts/ladybug

There are about 5,000 different species of ladybugs in the world. These much loved critters are also known as lady beetles or ladybird beetles. They come in many different colors and patterns, but the most familiar in North America is the seven-spotted ladybug, with its shiny, red-and-black body. In many cultures, ladybugs are considered good luck. Most people like them because they are pretty, graceful, and harmless to humans. But farmers love them because they eat aphids and other plant-eating pests. One ladybug can eat up to 5,000 insects in its lifetime! Most ladybugs have oval, dome-shaped bodies with six short legs. Depending on the species, they can have spots, stripes, or no markings at all. Seven-spotted ladybugs are red or orange with three spots on each side and one in the middle. They have a black head with white patches on either side. Ladybugs are colorful for a reason. Their markings tell predators: „Eat something else! I taste terrible.“ When threatened, the bugs will secrete an oily, foul-tasting fluid from joints in their legs. They may also play dead. Birds are ladybugs‘ main predators, but they also fall victim to frogs, wasps, spiders, and dragonflies. Ladybugs lay their eggs in clusters or rows on the underside of a leaf, usually where aphids have gathered. Larvae, which vary in shape and color based on species, emerge in a few days. Seven-spotted ladybug larvae are long, black, and spiky-looking with orange or yellow spots. Some say they look like tiny alligators. Larvae grow quickly and shed their skin several times. When they reach full size, they attach to a leaf by their tail, and a pupa is formed. Within a week or two, the pupa becomes an adult ladybug. Ladybugs are happy in many different habitats, including grasslands, forests, cities, suburbs, and along rivers. Seven-spotted ladybugs are native to Europe but were brought to North America in the mid-1900s to control aphid populations. Ladybugs are most active from spring until fall. When the weather turns cold, they look for a warm, secluded place to hibernate, such as in rotting logs, under rocks, or even inside houses. These hibernating colonies can contain thousands of ladybugs. The name „ladybug“ was coined by European farmers who prayed to the Virgin Mary when pests began eating their crops. After ladybugs came and wiped out the invading insects, the farmers named them „beetle of Our Lady.“ This eventually was shortened to „lady beetle“ and „ladybug.“ NASA even sent a few ladybugs into space with aphids to see how aphids would escape in zero gravity.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Arctic Fox | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/arctic-fox

Not far from the North Pole, the world is frozen for thousands of miles. Suddenly a snowy mound wiggles and reveals two dark eyes. The lump is transformed into the furry white body of a lone arctic fox. The canine casually shakes the blanket of snow off her thick coat—the key to her survival. But warm fur alone might not keep this fox alive during the polar winter, when temperatures rarely get above zero degrees Fahrenheit. Until spring arrives, this arctic fox will rely on some freeze-defying strategies, making it a champion of the cold.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden