Dein Suchergebnis zum Thema: Online

Seahorse | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/fish/facts/seahorse

Seahorses are tiny fishes that are named for the shape of their head, which looks like the head of a tiny horse. There are at least 50 species of seahorses. You’ll find them in the world’s tropical and temperate coastal waters, swimming upright among seaweed and other plants. Seahorses use their dorsal fins (back fins) to propel slowly forward. To move up and down, seahorses adjust the volume of air in their swim bladders, which is an air pocket inside their bodies. Tiny, spiny plates cover seahorses‘ bodies all the way down to their curled, flexible tails. The tail can grasp objects, helpful when seahorses want to anchor themselves to vegetation. A female seahorse lays dozens, sometimes hundreds, of eggs in a pouch on the male seahorse’s abdomen. Called a brood pouch, it resembles a kangaroo’s pouch for carrying young. Seahorse young hatch after up to 45 days in the brood pouch. The baby seahorses, each about the size of a jelly bean, find other baby seahorses and float together in small groups, clinging to each other using their tails. Unlike kangaroos, baby seahorses do not return to the pouch. They must find food and hide from predators as soon as they’re born.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Mallard Duck | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/birds/facts/mallard-duck

Mallard ducks are the most common and recognizable wild ducks in the Northern Hemisphere. You’ll find them near ponds, marshes, streams, and lakes, where they feed on plants, invertebrates, fish, and insects. Mallards are dabbling, or surface-feeding, ducks because they eat by tipping underwater for food—head down, feet and tail in the air—rather than diving. Mallards also forage and graze for food on land. The male mallard duck, called a drake, sports a glossy green head, a white ring around its neck and a rich, chestnut-brown breast. The mottled brown female mallard looks downright dull next to the male’s showy feathers. The mallard duck’s outer feathers are waterproof, thanks to oil that’s secreted from a gland near the tail. Beneath this tightly packed waterproof layer of feathers lies a soft, warm layer of feathers called down. Twice a year, mallards molt, or shed, their flight feathers, temporarily grounding the birds for several weeks until the feathers grow back. Mallards fly in groups called flocks. Like most migratory birds, mallards fly in the famous V formation. During winter migration, mallards fly south in search of warm weather, often resting at the same spots year after year. Migrating mallards can travel great distances, relying on rivers, coasts, and valleys to find their way. A female mallard lays up to a dozen eggs in nests on the ground near water, often in a small depression or tree hole. She lines the nest with warm down plucked from her undercoat. Soon after birth, baby ducks, called ducklings, open their eyes. A little more than a day after hatching, ducklings can run, swim, and forage for food on their own. They stay in the nest for less than a month. A group of ducklings is called a brood. Outside the nest, the brood sticks close by the mother for safety, often following behind her in a neat, single-file line.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Black Widow | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/invertebrates/facts/black-widow

Female black widows are shiny black, with a red-orange hourglass pattern on their abdomen. Male black widows are not black, but brown or gray with small red spots. Black widows are poisonous arachnids—animals that have a skeleton outside their body, a segmented body, and eight jointed legs. They are not insects. Their deadly poison is said to be 15 times stronger than rattlesnake venom. Black widows use a silk-like substance to weave tangled-looking webs, typically close to the ground in covered or dark places, such as near drain pipes or under logs. The female hangs upside down in the web to await her prey, exposing her bright markings as a warning to potential predators. The black widow senses vibrations to the web. When an unlucky intruder gets trapped, the spider immediately begins weaving its glue-like webbing around it. Insects such as flies, mosquitoes, or even larger prey like grasshoppers are typically caught. Once captured, the black widow injects its victims with poison, paralyzing them. The tips of the black widow’s legs are coated with an oily substance that prevents the black widow from getting caught in its own web. Adult male and female black widows live solitary lives, meeting only to breed. The female black widow lays approximately 200 eggs. The eggs incubate for some 20 days in a small, round papery sac that’s attached to the mother’s web. After hatching, the baby spiders stay in the cocoon for up to one month. Three species of poisonous North American spiders carry the common name black widow under the genus Latrodectus. Each species occupies a distinct region of North America, as their names suggest: Eastern black widows (L. mactans), northern black widows (L. variolus), and western black widows (L. hesperus). These three species have very similar physical and behavioral characteristics. The name “black widow” comes from the female’s habit of eating the male after mating.

 The female black widow is approximately 1.5 inches (38 millimeters) long. The male is about half the female’s size.

 The black widow is prey for birds and other spiders. Although poisonous, the black widow is not considered aggressive unless threatened. In fact, the male black widow is reclusive and hardly ever seen by humans. While the black widow’s poison is rarely fatal to humans, it can cause severe pain and nausea.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Cheetah | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/cheetah

Fastest mammal on land, the cheetah can reach speeds of 60 or perhaps even 70 miles (97 or 113 kilometers) an hour over short distances. It usually chases its prey at only about half that speed, however. After a chase, a cheetah needs half an hour to catch its breath before it can eat. The cheetah’s excellent eyesight helps it find prey during the day. The cheetah is hard to see because its spotted coat blends with the tall, dry grass of the plains. Suddenly, the cheetah makes a lightning dash. It knocks its prey to the ground and then bites its throat. Once found throughout Asia and Africa, cheetahs today are racing toward extinction. Loss of habitat and declining numbers of their prey combine to threaten the future of these cats. Cheetahs live and hunt mainly in open grasslands and bushy areas in parts of Africa and the Middle East. Cheetahs eat small- to medium-size animals, such as hares, impalas, wildebeest calves, and gazelles. Because of their size, strength, and predatory skills, cheetahs are considered one of the “big cats.” Tigers, lions, leopards, jaguars, and cougars are also part of this grouping. Take the big cat quiz to see how much you know about these fierce felines. Then, just for fun, see which wild cat you’re most like with our personality quiz.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Firefly facts and photos | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/invertebrates/facts/firefly

It’s a quiet, warm summer evening with no human in sight for miles in the woods. As the sun sets, tiny flashes of light start to flicker throughout the trees. At first there’s just a few, but soon hundreds of blinking lights are floating in the forest. Fireflies have come out for the evening.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Great Horned Owl | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/birds/facts/great-horned-owl

The great horned owl has no horns! It is named for the tufts of feathers that sit on top of its head, called plumicorns. Scientists don’t know why these owls sport the tufts, but they do have a few theories. The tufts might help members of their own species to recognize each other among the forest around them, or they may use the tufts to blend into their surroundings, making them look more like broken tree branches than a tasty meal. The great horned owl is one of the most common owls in North America, found in a range of habitats that includes forests, swamps, deserts, tundra edges, tropical rain forests, cities, suburbs, and parks. If you live in North America, there’s a good chance you’ve heard the deep, soft, stuttering hoots of this owl: hoo-h’HOO-hoo-hoo. This owl uses this hoot to advertise its territory. It can also make a variety of other sounds, including whistles, barks, shrieks, hisses, coos, and wavering cries. You are most likely to hear an owl hoot at night because they are nocturnal birds. They have big eyes and wide pupils that allow them to spot their prey. Unlike people’s eyes, their eyes don’t move in their sockets, but the owls can swivel their heads to look in any direction. Their short but wide wings allow them to fly through the forest, and their soft feathers help them approach prey very quietly. Great horned owls eat a wide variety of prey—from small rodents to skunks and geese. Like other owls, these birds sometimes swallow their prey whole and later regurgitate pellets composed of bone, fur, and other unwanted parts of their meal. These fierce predators are also great parents. Mated pairs will find a nest—usually a disused nest from another large bird species—and will defend it from intruders at all costs. Baby great horned owls are ready to fly at between 10 and 12 weeks old. Text by Allyson Shaw / NGS Staff
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Ostrich | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/birds/facts/ostrich

The ostrich is the tallest and the heaviest of all birds. While the huge ostrich is a bird, it does not fly. Instead it runs. One stride can cover up to 16 feet (4.9 meters)—about the length of a mid-size family car! The bird is speedy, too. It can run just over 40 miles (64 kilometers) an hour for a short distance, and can keep up a speed of more than 30 miles (48 kilometers) an hour over longer distances. The ostrich uses its short wings for balance, holding them outstretched when it runs. Strong legs can also be used for self-defense. An ostrich will kick with a force mighty enough to kill a lion. When danger approaches, an ostrich will often lie low to hide, stretching its neck along the ground. Its feather colors blend with the sandy soil where it lives. From far away, it looks like the ostrich has buried its head in the sand. Many people thought that was what ostriches did when they were trying to hide, but that is a myth. Ostriches live near grazing animals such as wildebeest, antelopes, and zebras. The grazers stir up insects and rodents for the ostriches to eat, and the ostriches warn the grazers to dangers such as approaching lions. An ostrich group, called a herd, numbers about 12 individuals. Male ostriches compete for control of a group of several females. A herd has a dominant male and a dominant female. She mates only with him, though he may mate with other females as well. All the egg-laying females, called hens, lay their eggs in the nest of the dominant female. Then that female—whose eggs are positioned in the center of the nest, the most well-protected spot—and her mate take care of all the eggs in that one nest. Each egg can be up to 6 inches (15 centimeters) long and weigh 3 pounds (1.5 kilograms)!
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden