Dein Suchergebnis zum Thema: Online

Humboldt Penguin | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/birds/facts/humboldtpenguin

Crossing a beach to get to the sea, a two-foot-tall Humboldt penguin waddles over what appears to be a cluster of large boulders. Suddenly one of the rock-like objects rises up and barks! The penguin is stepping on sea lions lounging on the shore. Sea lions prey on Humboldt penguins in water but are too slow to catch them on land. The bird continues to ruffle feathers as it climbs over more annoyed sea lions. But it finally makes it to the ocean and dives in for a swim. A GOOD SPORT Humboldt penguins live along the shores of Peru and Chile, two countries in South America. Named for a chilly water current that flows through their coastal range, these birds are excellent swimmers. Their torpedo-shaped bodies can shoot through the water at speeds of 30 miles an hour. And they can dive up to 500 feet underwater in search of snacks such as fish, shrimp, and squid. When the birds need a break from swimming, they come ashore. Getting around on land isn’t always easy. Parts of their habitat feature rocky seaside cliffs. Luckily the animals have some built-in climbing gear: They use sharp claws on their webbed feet to grip onto rocks as they move across the rugged landscape. The animals also put their climbing skills to use when they have to scramble over sunbathing sea lions blocking their path to the ocean. THINK PINK During the hottest months of the year, temperatures in the Humboldt penguin’s home can reach triple digits. The animal has ways to beat the heat though. It sports patches of bare, pink skin around its eyes and at the base of its bill. The bird expels body heat through these featherless spots. This little guy’s athletic abilities and its pink patches make it one colorful penguin! Check out the book Penguins vs. Puffins for more about these amazing birds! Watch a YouTube playlist all about penguins. Text by Andrea Silen, NGS Staff
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Red-Tailed Hawk | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/birds/facts/red-tailed-hawk

The red-tailed hawk is a top predator. The hawks use tall perches to spot their prey in the open spaces next to highways. Red-tailed hawks also hunt from the air. As they circle and soar, they can spot a mouse from 100 feet (30 meters) up in the air—about ten stories high. When a red-tailed hawk spots a rodent, rabbit, lizard, or other prey scurrying, it swoops down and grabs its meal in its talons—the big claws on its feet. Once the hawk grabs its prey, it usually flies back up to its perch to eat it. They were named for the variety that has a brick-red tail. Male and female red-tailed hawks basically look alike, though the females are larger. Red-tailed hawks often mate for life. The pair makes a stick nest in a tree, high above the ground. They will use the nest year after year, so it grows bigger and bigger. The female hawk lays one to five eggs—which are white with brown spots. The parents take turns sitting on the eggs, keeping them warm and safe. Baby red-tailed hawks are covered with white, downy feathers. The hawk parents feed their young until the young birds can leave the nest, usually when they’re about six weeks old.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Octopus | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/invertebrates/facts/octopus

Octopuses are sea animals famous for their rounded bodies, bulging eyes, and eight long arms. They live in all the world’s oceans but are especially abundant in warm, tropical waters. Octopuses, like their cousin, the squid, are often considered “monsters of the deep,” though some species, or types, occupy relatively shallow waters. Most octopuses stay along the ocean’s floor, although some species are pelagic, which means they live near the water’s surface. Other octopus species live in deep, dark waters, rising from below at dawn and dusk to search for food. Crabs, shrimps, and lobsters rank among their favorite foods, though some can attack larger prey, like sharks. Octopuses typically drop down on their prey from above and, using powerful suctions that line their arms, pull the animal into their mouth. The octopus performs its famous backward swim by blasting water through a muscular tube on the body called a siphon. Octopuses also crawl along the ocean’s floor, tucking their arms into small openings to search for food. Seals, whales, and large fish prey on octopuses. If threatened, octopuses shoot an inky fluid that darkens the water, confusing the aggressor. The octopus can also change to gray, brown, pink, blue, or green to blend in with its surroundings. Octopuses may also change color as a way to communicate with other octopuses. Octopuses are solitary creatures that live alone in dens built from rocks, which the octopus moves into place using its powerful arms. Octopuses sometimes even fashion a rock “door” for their den that pulls closed when the octopus is safely inside.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Aardvark | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/aardvark

The aardvark gets its name from a South African word meaning “earth pig.” Although the aardvark looks like a pig, especially with its body and snout, aardvarks actually share common ancestors with elephants and golden moles. Aardvarks live throughout much of sub-Saharan Africa. STRONG CLAWS Aardvarks use their large front claws to dig holes at a rate of 2 feet (0.6 meters) in 15 seconds so they can quickly get to their favorite meal: termites and ants. Aardvarks have long, sticky tongues, which can be up to 12 inches (30 centimeters) long. Each night, they are able to dig up termite mounds and ant nests and slurp up and swallow tens of thousands of insects. Aardvarks are most active at night and tend to live alone. During the day, they sleep curled up in a ball in their burrows. As night falls, aardvarks will emerge cautiously from their dens, jumping around on the lookout for predators. They are able to see at night, but otherwise have poor vision and are color-blind. They rely on their senses of sound and smell, using their long ears and snouts to get around and find insects. Female aardvarks give birth in their burrow usually to one baby at a time. A baby aardvark stays in the burrow for two weeks and then begins to venture out to forage at night with its mom. Babies begin digging for their own meals when they reach six months and they grow to full size in about one year. The aardvark’s fast digging skill also helps protect it from predators, such as hyenas and lions. When threatened, an aardvark can dig a hole and cover itself up in about ten minutes. Its large claws are another layer of defense. Though aardvarks remain widespread, humans are the aardvark’s biggest threat. Some landowners don’t like the holes that aardvarks leave behind and kill the aardvarks. The use of pesticides to grow crops on land inhabited by aardvarks has also reduced the number of insects available for aardvarks to eat. Text by Jed Winer/NGS Staff
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Great White Shark | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/fish/facts/great-white-shark

When a great white shark is born, along with up to a dozen siblings, it immediately swims away from its mother. Born on the east and west coasts of North America, the south of Africa and southwest Australia, baby sharks are on their own right from the start. Their mother may see them only as prey. At birth the baby shark is already about 5 feet (1.5 meters) long; as it grows it may reach a length up to four times that. The pup (which is what a baby shark is called) will live its life at the top of the ocean’s food chain. But before it grows larger, the pup must avoid predators bigger than it is—including other great white sharks. Many baby sharks do not survive their first year. Young great white sharks eat fish (including other sharks) and rays. As they grow, the sharks’ favorite prey becomes sea mammals, especially sea lions and seals. Sharks count on the element of surprise as they hunt. When they see a seal at the surface of the water, sharks will often position themselves underneath the seal. Using their tails as propellers, they swim upward at a fast sprint, burst out of the water in a leap called a breach, and fall back into the water with the seal in their mouths. They can smell a single drop of blood from up to a third of a mile (0.53 kilometers) away. Sharks don’t chew their food; they rip off chunks of meat and swallow them whole. They can last a month or two without another big meal.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Black Bear | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/black-bear

Balanced on a rock in the middle of a river, a black bear lowers her head to the water and … chomp! A wriggling salmon is no match for her strong jaws. She’s spent the summer eating berries and roots—now she’s eating all the salmon she can catch to gain as much weight as possible. She needs enough stored fat for her body to make milk for newborn cubs this winter.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden

Bottlenose Dolphin | National Geographic Kids

https://kids.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/bottlenose-dolphin

Thought to be some of the smartest animals on Earth, bottlenose dolphins send messages to one another in many different ways. They squeak, squawk and use body language—leaping as high as 20 feet in the air, snapping their jaws, slapping their tails on the surface of the water, blowing bubbles and even butting heads. Each dolphin has a special whistle that it creates soon after it is born. This whistle is used for identification, just like a human’s name. Dolphins also produce high frequency clicks, which act as a sonar system called echolocation (ek-oh-low-KAY-shun). When the clicking sounds hit an object in the water, like a fish or rock, they bounce off and come back to the dolphin as echoes. Echolocation tells the dolphins the shape, size, speed, distance, and location of the object. Bottlenose dolphins have a sharp sense of hearing. Scientists believe that the sounds travel through the dolphin’s lower jaw to its inner ear and then are transmitted to the brain for analysis. Dolphins grow to be anywhere from 6 to 12 feet long. They shed their outermost layer of skin every two hours. Very social and playful mammals, bottlenose dolphins form friendships that last decades hunting, mating and protecting each other. They like to surf in the waves and wakes of boats and swim through self-made bubble rings. They can swim up to 22 miles an hour. These sea mammals feed on fish, squid and shrimp. A group of dolphins will cooperate to make a mud ring to trap fish. Then, some of the dolphins in the group will wait outside the ring for the fish that try to escape, gulping them up as a snack. Bottlenose dolphins are found in warm water all over the world. They live both in shallow water close to shore and far out in deep dark water. Dolphins face a lot of problems with getting trapped in the garbage humans leave on the beach.
Legal Terms of Use Privacy Policy Your California Privacy Rights Children’s Online

    Kategorien:
  • Kinder
  • Wissen
Seite melden